LV RU EN
 
 

 

 "Tu vienmēr atrod to, ko meklē, ja vien meklē to, ko gribi atrast. Pajautā sev: "Vai es tiešām meklēju? Vai tomēr es vēl tikai gribu atrast? Un tad sajūti atšķirību." Rita Ivanova

 

5 Pazīmes, Ka Jums ir Bailes no Neveiksmes (un Ko Ar To Darīt)




‍  Nevienam nepatīk ciest neveiksmi.

Bet dažiem cilvēkiem ideja, ka var ciest neveiksmi, šķiet tik biedējoša, ka tā var likt viņiem neapzināti sabotēt savas iespējas gūt panākumus vairāk nekā tikai vienā veidā.

Vai Jums ir bailes no neveiksmes?

Te ir 5 galvenās pazīmes, kas par to var liecināt...

Pazīme Nr.1: Būt komforta zonā

Jūs parasti uzņematies tikai "komfortablus" mērķus un uzdevumus, izaicinājumus... tādus, par kuriem 100% esat droši, ka spēsiet īstenot.

Pazīme Nr.2: Tas ir noslēpums!!!
‍Jūs izvairāties publiski paziņot par apņemšanos īstenot jaunu mērķi vai projektu (vai tas ir nopelnīt vairāk naudas, uzsākt vingrot, mainīt darbu, kas vairs nepatīk, meklēt jaunus klientus, mainīt kaut ko attiecībās, sākt veselīgāku ēšanas režīmu utt.) gadījumā, ja nu ciešat neveiksmi, neviens to neuzzinās. 
Pazīme Nr.3: Traucē "svarīgas" lietas
‍Jūs ieplānojat laiku, lai strādātu ar savu mērķi, bet tad Jūs novirzāt savu uzmanību uz citiem, kā Jums šķiet, svarīgiem uzdevumiem - kā piezvanīt kādam, pārbaudīt e-pastu vai Facebook, Draugiem.lv, vai sakārtot māju... vai pēdējā brīdī sāk sāpēt galva, vai parādās vēdergraizes, vai kādi citi fiziski simptomi, kas attur Jūs no rīkošanās.
‍Pazīme Nr.4: Sagatavošanās
‍Jūs tērējat ļoti daudz laika, lai sagatavotos tam, lai sāktu rīkoties sava mērķa īstenošanas virzienā, bet tad Jums nepietiek laika, lai fiziski, reāli izdarītu to, kas jādara.
‍Pazīme Nr.5 Kauns
‍Ja ciešat neveiksmi sava mērķa sasniegšanā, Jūs tērējat savu mentālo enerģiju, lai justos slikti par sevi, vai uztraucaties par to, ko citi varētu padomāt par Jums... tā vietā, lai pārdomātu visu un atrastu atbildes, kā to varētu darīt savādāk, lai tomēr sasniegtu mērķi. 
‍Ko darīt, ja Jums ir bailes no neveiksmes:
‍Pirmais solis ir ATZĪT to.

Ja pamanāt, ka vilcināties apņemties īstenot kādu mērķi... vai pieķerat sevi tajā, ka atliekat konkrētu darbību veikšanu, lai to sasniegtu... apzinieties, ka tam, kas attur Jūs, nav nekāda sakara ar ārējiem apstākļiem - tās ir iekšējās bailes ciest neveiksmi.

‍Kad Jūs ATZĪSTAT to, kas patiesībā notiek ar Jums, Jūs iegūstat spēku to mainīt!

‍Otrs solis - izmantot Emocionālās Brīvības Tehniku (EBT) jeb bungošanas tehniku, lai atslēgtu "bēdz vai cīnies" reakciju jeb stresa reakciju ķermenī, kas ļaus savukārt Jums piekļūt savam radošumam un atklāt Jums vislabākos veidus, kā īstenot, sasniegt savu mērķi - vai tas ir ienākumu palielināšana, vai svara samazināšana, vai karjeras maiņa, vai attiecību uzlabošana, vai remonta sākšana (vai tā pabeigšana :-) ) utt.

‍Bailes no neveiksmes aktivizē Jūsos stresa reakciju, kas burtiski paralizē Jūs, patur iesprūdušu un liek sabotēt sevi - vilcinoties un atliekot darbības, kas var dot tos rezultātus, kurus tik ļoti vēlaties - finansiālo labklājību, veselu un skaistu ķermeni, lieliskas attiecības, tādu darbu, kādu patiesi vēlaties utt.
‍Kā izmantot Emocionālās Brīvības Tehniku, lai atbrīvotos no bailēm un gūt entuziasmu rīkoties?
 To un vēl vairāk (jo bailes no neveiksmes ir tikai viens iemesls, kāpēc mēs sabotējam sevi, atliekam un vilcināmies, vēl ir 3 iemesli, kurus uzzinot, būsiet patiesi pārsteigti) varēsiet uzzināt un arī izmēģināt praktiski manā seminārā "Likvidējam atlikšanu un vilcināšanos: ceļš no sevis sabotāžas uz panākumiem", kas notiks 08.03.2014. Siguldā veselības profilakses centrā "MALUS".

Tiekamies seminārā!
Rita Ivanova
Mob. tel.: +371 29857838 E-mail: ritaivanova@kaizen.lv
Copyright © 2012  All rigts reserved. »